AraziArsa

Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Arazi ya da arsa almak isteyenlerin önceden araştırma yapması gerekmektedir. Bu araştırmanın ilk adımı alacağınız arsa ya da arazinin parsel sorgulamasını yapmak olmalıdır.

Bu içerikte sizlere tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? adım adım anlatacağım.

Parsel Sorgulama konusunda tecrübeliyseniz parselsorgu.tkgm.gov.tr bağlantısını ziyaret edip sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Parsel Sorgulama Ne Demek?

Parsel Sorgulama: bilgi sahibi olmak istediğiniz parsel ile ilgili, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) aracılığıyla edinebileceğiniz bilgilere internet üzerinden hızlı ve detaylı bir biçimde erişebilme işlemidir. Sorgulama sayesinde birçok detaya ulaşabilirsiniz. Bunlar: pafta, alan konumu, tapu bilgileridir. Ayrıca harita üzerinden parseli net olarak inceleyebilme imkanınızda bulunmaktadır.

Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

“Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması” aracılığıyla çok hızlı bir biçimde parsel sorgulama işlemi gerçeleştirebilirsiniz. Bunu sizlere adım adım anlatmak isterim.

İlk olarak parselsorgu.tkgm.gov.tr web adresine giriş yapıyoruz ve İl, İlçe bilgilerimizi doldurduktan sonra ada ve parsel numaramızı girip “Sorgula Butonuna” tıklıyoruz.

parsel sorgulama

Sorgulama işleminin ardından ilgili arazi ya da arsanın öznitelik bilgisine erişebileşecek ve tüm detaylara hakim olabileceksiniz.

öznitelik parsel sorgulama

Parsel sorgulama konusuyla alakalı merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayabilirim. Bana soru sormak ve hızlı yanıt almak için aşağıda bulunan yorum alanını kullanabilirsiniz.

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!