YatırımAraziArsa

Arsa ve Arazi Satışlarını Hızlandırmanın Yolları

Arsa veya Arazi yatırımımız var ve zamanının geldiğini düşünerek bu yatırımınızı satmayı düşünüyorsunuz.
 
İşte bu aşamada iyi bir yol haritasına ihtiyacınız var.
 
Arsa ve Arazilerinizin değerinde, hızlı bir şekilde satışını sağlamak istiyor musunuz?
 
Bruce Lee’nin çok güzel bir sözünü paylaşmadan bu tavsiyelere geçmeyeceğim. “Bütün hareketleri 1000 defa yapmış birinden değil, bir hareketi 1000 defa antrenman yapmış birinden korkarım.”
Bunu 3-4 defa okuyun. Ve size aşağıda yazdıklarımı bu ezber ile uygulayın. 😉

Piyasa Değerini Çıkarın

Öncelikle Arazinizin piyasa değerini analiz edin. Çeşitli internet sitelerinden araştırmalar yapın.
Aynı bölgedeki kişilerin arsasına ne istediğini tespit edin. Bankalardan daha önce yapılmış yeni tarihli ekspertiz raporlarına ulaşın.
Tespit ettiğiniz satış bedeli konusunda kendinizi ikna edin. Tabi ki karşı tarafı da ikna edebileceğiniz şekilde empati duygunuzla çıkın bu yolculuğa…
Çok afaki piyasa üzerinde bir rakamla yola çıkar ve bu yolda sert indirimler yaparsanız güven kaybedebileceğinizi unutmayın.

Takaslı Gayrimenkulleri Araştırın

Satış rakamımızı belirlediğimize göre sıra geldi pazarlamaya, burada sadece nakit satışa odaklanmayın. Önemli olan sonuca giden yolda arzuladığınız satış rakamına hızlı bir şekilde ulaşmaktır.
 
Unutmayın siz toprak satıyorsunuz. Diğerleri bina, daire, işyeri vs.. cinsinde gayrimenkullerini pazarlıyorlar. Onlarında arzuladığı rakamları var.
Arazi veya arsanızı internet ilanlarında piyasa değerlerinde takaslı diğer gayrimenkul ilanlarına kendi alanınızla ilgili bilgi verin.
Bunu yapmadan önce karşı tarafın satmak istediği gayrimenkulü iyi incelemeniz gerekmektedir. Teklifinizi kabul ettiğinde karşı tarafın gayrimenkulünü fiyat düşürerek dahi olsa nakit’e çevirdiniz. Kendi arzuladığınız rakama ulaşabiliyor olmanız gerekmektedir. Burası çok önemli bu maddeyi anlayana kadar okumanızı istiyorum.
Bu bakış açısı bu kafa yapısını bu ticari zekayı kazanmak için yukarıda Bruce lee’nin örneğini vermiştim sizlere bunu iyi anlamanız çok önemli.

Bakım ve Çevre Düzenlemesi

Arsa ve Arazinizin eğimi fazla ise bunu çeşitli iş makineleri ile düzeltmenizi ve arazinin etrafını beton direklerle çevirmenizi öneririm. Yatırımcıların birçoğu hiçbir şeyle uğraşmak istemez. Hatta arazilerinin içerisinde konteyner bile olmalarını arzu ederler. Bunlar çok küçük dokunuşlardır hızlı bir şekilde hızlı ve karlı satarsınız.

Profesyonel Drone Video Çekimi

Havadan profesyonel Drone Kamera çekimlerini yapınız. Sunum videoları hazırlamanız sizden çok uzaktaki yatırımcının dikkatini büyük ölçüde çekecektir. Bu videoda belirteceğiniz araziyle alakalı geniş bilgilere yer vermeniz satış hızınızı olağanüstü bir şekilde hızlandıracaktır.
Profesyonel Drone Video Çekimi

Hedef Kitle Analizi

Artık internet dünyasında istediğiniz kişiye ulaşmanız an meselesidir. Yani hedef kitlenizi oluşturmalısınız. Arazinizin rakamı oldukça yüksek olduğunu varsayalım. Yatırımcı hedef kitle analizinizi yaparken google amcaya bana pırlantalarla, dövizle, borsayla, toprak yatırımıyla ilgilenen kişileri getir. 30 ile 65 yaş aralığındaki kişileri getir. BMW – Mercedes daha üstü marka otomobil sahiplerine benim arsamı göster diyebilirsiniz.
Pazarlamada satmak istediğiniz hedef kitle için çekici nereye vurmak istediğinizi iyi tespit etmelisiniz. Konusunda uzman kişilerden destek alırsanız satış konusunda asla sıkıntı yaşamazsınız.

Müşterinin Algılarını Açın

 
Hedef kitlenize bu yatırım fırsatını sadece bir toprak olarak sunarsanız sadece böyle bir yatırım arayana sunmuş olursunuz.
Ya da şöyle anlatayım, marka bir giyim firmasına girdiniz aradığınız şey sadece bir adet pantolon alıp çıkmak. İyi bir satıcıya denk geldiniz. Size bunun altına çok iyi uyum sağlayan bir ayakkabı gösterdi. Aklınız buna gitti tamam dediniz. Hemen yanında bambu çorapları giydirerek size ayakkabıyı denetti. Çorapları da almak istediniz. Tam kasaya yönelirken şu gömleklerde yeni sezonda yok sattığından bahsetti. Tam denerken üzerinize bir de ceket verdi. tam bir kombin oldu ve sizi çok şık gösterdiğinden bahsetti.
 
Muazzam değil mi? İşte pazarlama işte satış. Size sadece pantolon verip gönderebilirdi. Ama algınızı açtı. Kendi istediği satışı gerçekleştirdi. Basit tabiriyle bunu anlatmak istiyorum.

Hedef kitlenizin algılarını mutlaka açın. Bu arsa ve araziden neler kazanabilecekleri konusunda çeşitlilik sağlayın.

Bir taraftan kaçsa diğer taraftan yakalamış olursunuz. 

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!