YatırımAraziArsa

Türkiye’de En Çok Yatırım Yapılan İlçeler

Yatırım yapılan ilçeler son yıllarda büyük şehirlerde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm, ulaşım ve alışveriş projeleriyle birlikte hem konut hem de arsa açısından yatırım dengeleri köklü şekilde değişmiş durumda.
 
Bu yüzden 10 büyük ilde nereden arsa, nereden konut alınmalı konusu gayrimenkul yatırımları açısından cevabını sizlerle sırasıyla paylaşmak istiyorum.

İstanbul 

Uzun yıllardır hem konut hem de arsa açısından en değerli şehir olan İstanbul’da konut ve arsa yatırımlarının yön değiştirerek güneyden, kuzeye kaymasındaki en önemli sebepler: 3. köprü, 3. havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu. Öyle ki İstanbul’un kuzeyindeki bölgelerde özellikle arsa fiyatları açısından birkaç yıl öncesine göre % 400’e varan artışlar söz konusu.
 
Projelerin kuzeye kaymasıyla birlikte yatırımların da radikal bir biçimde yön değiştirdiği İstanbul’da arsa açısından değerlenen yerler: Arnavutköy, Poyraz köy, Sancaktepe, Tayakadın, Durusu, Yeniköy ve Kara burun.
 
Konut açısından değerlenen yerler ise; Beylikdüzü, Esenyurt, Halkalı, Başakşehir, Sultangazi, Çatalca, Çekmeköy, Tuzla ve Pendik.

Ankara 

Türkiye’nin ikinci büyük şehri Ankara’da yatırım yapılacak yerler, şehir merkezi güneybatıya doğru ilerlediği için buralarda yoğunlaşıyorKonut açısından Ankara’nın güneybatısını oluşturan Yaşam kent ve Temelli arasındaki bölgeyle beraber Etimesgut ve Eryaman bölgesi de gittikçe değer kazanıyor. Arsa açısından ise; Batıkent, Pursaklar, Mamak’ta NATO Yolu, Keçiören’de Bağlum bölgesi ve Gölbaşı’nda Örencik bölgesi.
Ankara

İzmir

Ardı ardına açıklanan kentsel dönüşüm ve lüks konut projeleri nedeniyle gayrimenkul fiyatlarının hızla arttığı İzmir’de konut açısından değerlenen noktalar: Bornova, Mavi şehir ve Balçova. Ayrıca buralarda açılan kapsamlı AVM’ler bu bölgelere olan ilgiyi her geçen gün biraz daha arttırıyor.
Devamı gelecek olan lüks konut projelerinin arsa bakımından değerlenmesine sebep olacağı yerler ise; Torbalı, Güzelbahçe ve Urla.

Bursa

Özellikle arazi satışlarında ve yoğun göç alımı konusunda İstanbul’la birlikte Türkiye’nin lider şehirlerinden olan Bursa’da konut ve arsa açısından değerlenen yerlerin başında bölgeye inşa edilecek olan ve dünyada sadece 6 adet bulunan Oto Test Merkezi nedeniyle Yenişehir geliyor.
 
Karacabey ise şehir merkezinin genişlediği güzergahtaki konumu nedeniyle Bursa’da arsa almak için en ideal yerlerinden biri.

Antalya

Turistik değerinden dolayı özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte gayrimenkul sektörünün de hareketlendiği Antalya’da Konyaaltı ve Lara, merkezi konumları sebebiyle konut açısından değişmeyen iki yatırım bölgesi.
Her iki alanın da sahil kısmında fiyatlar arttığı için konut yatırımları giderek iç kısımlara doğru kayıyor.
Antalya’dan arsa almak isteyenler ise; yine Lara bölgesinin iç kısımlarıyla birlikte tatil köylerini merkeze bağlayan Kundu Yolu’nu tercih edebilirler.

Adana

En çok gayrimenkul satışının gerçekleştiği illerden biri olan Adana’da ise hem konut hem de arsa açısından yatırımlar, şehir kuzeye doğru genişlediği için burada yoğunlaşıyor. Değerlenen alanlar: Kozan Yolu, Karaisalı Yolu ve M1 Alışveriş Merkezi’nin çevresi.

Konya 

Konya

Konya’da konut yatırımı açısından merkezi konumu nedeniyle yıllardır Selçuklu en çok ilgi gören alan olmakla birlikte Karatay da yine merkez çevresindeki konumu nedeniyle yıldızı parlayan yerlerden. Arsa açısından ise kentsel dönüşüm sebebiyle Meram son yıllarda Konya’da değerlenen noktalardan biri.

Gaziantep

Gaziantep’te, Kilis’in de yatırımıyla inşa edilecek olan organize sanayi bölgesi özellikle arsa açısından şehrin en çok değer kazanacak ilçesidir.
Konut yatırımı bakımındansa tamamlanan altyapı ve üstyapı çalışmalarından dolayı Oğuzeli bölgesi değer kazanan yerlerin içinde.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’daki kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Eyyübiye, konut açısından yatırıma oldukça elverişli bir hale gelmiştir. Karacadağ ise devlet desteği nedeniyle arazi bakımından değerlenen noktalar arasında yer alıyor.

Mersin

Mersin’de, merkezi ve merkez çevresi konumlarından dolayı hem arsa hem de konut açısından gelişime açık olarak gösterilen yerler; Yenişehir – Kocavilayet ve Mezitli ilçesi.

Sonuç Olarak,

Daha önceden de bir çok kez sizlerle paylaştığım bir konu var; Rakamların analitik gücüne inanmanız ve öngörülerinizin peşinden gitmeniz gerekiyor.
 

Bu analizleri basit bir excel tablosunda gözlemlemeniz mümkündür.

İllere, ilçelere göre göç alma, nüfus, gelişim ve gelişime müsait, yatırım teşviklerinin fazlasıyla verilmiş olan yerleri tek bir fotoğraf karesinde bakınız. Yatırımlarınızı akıllıca değerlendirmiş olursunuz. Analiz size alırken kazanmayı öğretecektir.

Unutmayın, Alırken kazanırsanız her zaman hızlı satarsınız.

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!