Yatırım

Gayrimenkul İçin Dijital Pazarlama: Neden Önemlidir ve Nasıl Müşteri Adayları Alınır?

Emlak piyasasının 2023 yılına kadar %2,3 artması gerekiyor. Daha fazla konut ve konut dışı binalar oluşturulacaktır. Daha iyi anlaşmalar yapılacağı öngörülmektedir.

Emlakçılar daha yoğun olacak. Daha fazla kişi bu sektöre katılacak. Emlakçılar arasındaki rekabet fazlasıyla kızışacak.

O halde bir emlakçı olarak rakiplerinizden nasıl sıyrılacaksınız?

Rakiplerinizin önüne geçmek için, bir emlakçı olarak sizin için marka bilinirliği oluşturmak, görünürlüğü genişletmek ve işinize daha fazla dikkat çekmek için çok önemli olduğu için dijital pazarlamayı ciddiye almaya başlamanız gerekir.

Bu makalemde, gayrimenkul için dijital pazarlamanın önemini anlatmaya çalışacağım. 

Dijital Pazarlama Gayrimenkul İçin Neden Önemlidir?

Gayrimenkul İçin Dijital Pazarlama

Bugün, birçok emlakçı ve komisyoncu, emlak sektöründe dijital pazarlamanın kritik rollerini küçümsüyor.

Dijital pazarlama yalnızca marka bilinirliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda markaların rakipler arasında benzersiz kalmasına da yardımcı olur.

Gayrimenkul işiniz için dijital pazarlamanın gerekli olmasının bazı nedenleri şunlardır:

Birçok Kişi Bilgi İçin Arama Motorlarına Bakar 

Bugün (her zamankinden daha fazla), herkes neredeyse her bilgi parçası için bir arama motoruna yöneliyor.

Birkaç dakika içinde bir akıllı telefon veya bilgisayar bilgiyi alabileceğinde, hiç kimse bir arkadaşından veya kapı komşusundan bilgi isteyerek zaman kaybetmek istemez.

Bu nedenle, marka görünürlüğünü artırmak için çevrimiçi bir varlık oluşturmak istersiniz. Sonuçta burası potansiyel müşterilerinizin takıldığı ve aramalarında sizi bulan insanları kaçırmak istemediğiniz yerdir.

Video ve Mobil Pazarlamanın Etkinliği 

Mobil ve video pazarlama etkinliğini kanıtlamaya devam etti.

Birkaç araştırma, mobil reklam kampanyalarının diğer çevrimiçi normlardan daha etkili olduğunu doğruladı. Birçok kişi web sitelerine akıllı telefonlar kullanarak göz atıyor, bu yüzden nedenini görmek şaşırtıcı değil.

Ayrıca, videolar dönüşümü artırır. Video ve mobil pazarlama bir yatırımdır. Örneğin, video içeren açılış sayfaları, dönüşümü %80’e kadar artırma eğilimindedir. Bir ürünü tanıtan bir video izlemek, potansiyel bir müşterinin satın alma kararını kolaylaştırabilir ve izleyiciyi potansiyel müşteriye dönüştürebilir.

Bunun üzerine, arama motorları video içeriğini sıralar. Google her zaman izleyicilerin ilgisini çeken içeriklerin peşindedir ve video yayınlamanın etkileşimi artırdığı kanıtlanmıştır (YouTube’un Google’dan sonra en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi olduğu düşünüldüğünde bu şaşırtıcı değildir)

Çevrimiçi İncelemeler Önemlidir

Herhangi bir işte olduğu gibi, güvenilirlik sağlamak çok önemlidir. Çevrimiçi incelemeler, müşterilerden güven ve itibar kazanmanın en kolay yollarından biridir. Örneğin, Google işletme sayfanızda müşteriler hizmetlerinize ilişkin deneyimlerine ilişkin bir inceleme yazabilir.

Sayfanızdaki birkaç olumlu yorum, hizmetinizi ilk kez denemeye karar verirken potansiyel müşterilerin güvenini sağlayabilir. Bu güven, müşterilerinizi mülke büyük yatırımlar yapmak için paralarıyla ayrılmaya ikna etmeye çalıştığınız gayrimenkul nişinde önemli bir faktördür.

Performans Takibi Kolaylığı

Fiziksel afiş baskısı gerçek anlaşma gibi görünebilir, ancak soru şu ki, ne kadar iyi dönüşüyorlar? Performansınızı nasıl takip edebilirsiniz? Mümkün değil. Bir günde onları görüntüleyen kişi sayısını izleyemez veya başarı oranınızı ölçemezsiniz.

Tıklama başına ödeme (PPC) gibi dijital pazarlama stratejileriyle performansınızı takip edebilir ve reklamlarınızın ne kadar iyi (veya kötü) olduğunu görebilirsiniz. Bu şekilde, trafiğinizin nereden geldiğini, hangi stratejiyi uygulayacağınızı, kampanyanız için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bileceksiniz.

Hedef Kitleye Ulaşmak Daha Kolay

Bulunduğunuz yerdeki herkes kasabanın etrafına asılan afişinizi veya afişinizi görmeyecek veya bunlara dikkat etmeyecektir.

Bulunduğunuz yerin ötesindeki insanlara ulaşmaya çalışıyorsanız daha zor hale gelir. Dijital pazarlamanın kullanışlı olduğu yer burasıdır.

Dijital pazarlama, yalnızca birkaç tıklamayla bulunduğunuz yerin ötesindeki bir kitleyi hedeflemenize ve erişmenize olanak tanır.

Dijital pazarlamadaki ücretli reklamlar, yalnızca ilgisiz genel pazarı değil, emlak arayanları da hedeflemenize yardımcı olur. Özetle, reklamlarınız dijital pazarlama ile her zaman doğru hedef kitleye ulaşabilir.

Kağıtsız Gitme Özgürlüğü 

Dijitalleşmek, baskı maliyetinden tasarruf etmenizi sağlar. Kağıtsız çalışarak çevreyi de kurtarmış olursunuz. Ayrıca, kağıt baskıya gitmiş olabilecek maliyet, Facebook veya Instagram reklamları gibi diğer stratejiler için kullanılabilir.

Yaratıcı Olmak İçin Birden Fazla Fırsat

Çevrimiçi pazarlama size yaratıcılık özgürlüğü verir. Alışılmışın dışında düşünmenize, farklı demografileri keşfetmenize, farklı kampanyaları test etmenize ve çok daha fazlasına izin verilir.

Örneğin, müşterilerden sizden neye ihtiyaçları olduğu hakkında geri bildirim almak için Instagram’ın “Bana her şeyi sor” işlevini kullanabilirsiniz.

Diğer Herkes Dijitalleşiyor 

Hemen hemen tüm emlakçılar bir veya daha fazla kampanya uyguluyor veya uygulamayı planlıyor.

Yeni başlayanlar da dahil olmak üzere her emlakçı dijital pazarlamaya girer. Peki ne bekliyorsun? Dijital pazarlama sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor ve bir an önce online bir varlık oluşturmak için acele etmeli ya da geride kalmalısınız. 

Emlakçıların Olası Satışları En Üst Düzeye Çıkarmak İçin Kullanabileceği Stratejiler

Şüphesiz, emlak piyasası doymuştur. Kalabalıktan nasıl sıyrılabilirsin? İşte emlakçıların daha fazla potansiyel müşteri elde etmek için kullanabileceği kanıtlanmış stratejiler.

  1. E-posta Kampanyaları Oluşturun

E-postalar, emlak dünyasında en çok dönüşüm sağlayan dijital pazarlama stratejilerinden biridir.

Mevcut müşterilerinizin hizmetinizle ilgilenmesini sağlarken, yeni potansiyel müşterilerinizle bağlantı kurmanıza, etkileşimde bulunmanıza ve onları zorlamanıza olanak tanır.

Yakın tarihli bir rapora göre, tüketicilerin %86’sı e-posta almayı tercih ediyor.

Oluşturduğunuz içeriğin her zaman hedef kitlenin aradığı şeyle alakalı olduğundan emin olun.

  1. Kullanıcı Dostu Bir Web Sitesi Geliştirin

İstatistiklere göre, emlak web sitesi ziyaretçilerinin %40’ından fazlası mobil kaynaktan geliyor.

Bu nedenle, web siteniz mobil kullanım için uygun şekilde optimize edilmemişse, masada çok para bırakıyor olabilirsiniz.

Mobil uyumlu bir web sitesi aşağıdaki özellikleri içermelidir.

  • Mobil ekran boyutuna uygun resimler
  • Daha hızlı yükleme hızı.

Canlı sohbet özelliği uygulayın. İnsanlar her zaman soru sormaya hazırdır.

İhtiyaç duyduğunuz her an müsait olduğunuzdan emin olun.

  1. Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığı

PPC olarak da adlandırılan tıklama başına ödeme reklamcılığı , emlak profesyonel işletme sahipleri tarafından yaygın olarak entegre edilen bir dijital pazarlama stratejisidir.

Tıklama başına ödeme reklamları, potansiyel müşterileri doğrudan hedeflemek için kullanılır.

Bir PPC reklamının ana avantajı, birisi reklamlarınızı tıklayana kadar sizden ücret alınmayacak olmasıdır. Araştırmaya göre, pazarlamacılar Adword ile ortalama % 2,47’nin üzerinde dönüşüm oranı sağlıyor.

PPC algoritması, sunduğunuz hizmetle ilgili terimleri Google veya benzeri arama motorlarından arayanları hedefler.

  1. İçerik Pazarlaması (İlgili ve SEO için Optimize Edilmiş İçerik Ekleyin)

İçerik pazarlaması, duyarlı bir emlak web sitesinin ayırt edici özelliğidir. Değerli içeriği olmayan, mobil cihazlar için optimize edilmiş, son derece duyarlı bir web sitesi tam bir israftır.

İçerik pazarlaması, SEO’nun kritik bir parçasıdır ve web sitenizi dizine eklemenin en iyi yoludur.

Web sitesi içeriği, güvenilirlik, itibar oluşturmanıza ve izleyicilerle bağlantı kurmanıza yardımcı olur.

Bilinçli ev satın alma kararları vermelerine yardımcı olacak makaleler, kılavuzlar ve incelemeler yazın. Özetle, web sitenizin içeriği bir sorunu çözmeli ve bir soruyu yanıtlamalıdır.

  1. Sanal Tur Barındırma

Gayrimenkul endüstrisindeki en başarılı dijital pazarlama uzmanları, sanal tur barındırma stratejisini uygular.

Bu strateji yalnızca pazarlamacılar için daha hızlı gelir sağlamakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerin ev satın alma sürecini kolaylaştırmasına da yardımcı olur.

Bir ev satın almak zor bir süreçtir ve bu nedenle müşterilerin tüm süreci kolaylaştırmak için bir pazarlamacı olarak size ihtiyacı vardır.

Başarılı bir sanal tur oluşturmak için akılda tutulması gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Dijital illüzyonlardan kaçının; evin gerçek görüntülerini kullan
  • Videonuzun hem masaüstünde hem de mobilde duyarlı ve ilgi çekici olduğundan emin olun.
  • 3B ve kullanıcı dostu bir tur oluşturun.
  • Bir sosyal medya pazarlama stratejisi geliştirin

Sosyal medya pazarlama stratejisi hakkında konuştuğumuzda, Facebook’ta ara sıra yapılan paylaşımlardan bahsetmiyoruz. Size sonuç veren tam teşekküllü bir sosyal medya pazarlama sürecinden bahsediyoruz.

İşte izlenecek birkaç süreç: 

  • Yeni veya mevcut listeler oluşturun
  • Dokunaklı hikayeler oluşturun
  • Alakalı blog yazıları yazın
  • Ekip biyografileri oluşturun

Amaç, müşterilerinizin aradığı şeyle alakalı çeşitli içerik ve listeleri paylaşmaktır.

  1. SEO’ya Yatırım Yapın

Güçlü bir SEO stratejisi uygulamak, web sitenizi arama motoru sonucunun en üstüne çıkaracaktır.

Ne yazık ki arama motoru algoritmaları her geçen gün değişmeye devam ediyor. Bu yüzden değişen algoritmalar konusunda daima güncel kalmalısınız.

SEO’ya her zamankinden daha fazla zaman harcamak önemlidir. Anahtar kelimeler SEO’nun ayrılmaz bir parçasıdır. Kullanıcıların çevrimiçi bilgi aramak için kullandıkları şeylerdir.

Her zaman anahtar kelime araştırması yapın ve makalelerinize ve blog yayınlarınıza eklemelerini sağlayın. Dikkate alınması gereken diğer SEO öğeleri şunları içerir:

  • geri bağlantılar
  • Sosyal medya sayfaları
  • Çevrimiçi dizinler
  • Başlık ve meta açıklamaları, okunabilirlik, snippet’ler vb.

Bloglarınızı düzenli olarak güncelleyin.

Özet

Hemen hemen her emlakçı ve komisyoncu, işinin bir parçası olarak bir veya daha fazla dijital pazarlama kampanyası uygularken, her şey stratejilerin ne kadar iyi kullanıldığına bağlıdır.

Emlak alıcısının sorunlarını çözmeyi ve sorularına cevap vermeyi amaçlayan dijital içerik oluşturmaya odaklanın. Potansiyel müşteriler tarafından bulunma şansınızı artırmak için birden fazla çevrimiçi stratejiden yararlanın.

Sonuç olarak, sadece kaç kişiye ulaştığınız değil, dönüşümün kalitesi de önemlidir.

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!