YatırımAraziArsa

Arsamın Değerini Nasıl Öğrenebilirim?

Arsamın Değerini Nasıl Öğrenebilirim? Yıllar evvel arsa yatırımı yaptık ve şu andaki değerini öğrenmek istiyoruz. Bu konuyu sizin ele alalım ve sistematik olarak kolay bir şekilde nasıl yapacağınızı sırasıyla anlatayım.

Arsa Değerini Öğrenmenize Yardımcı Olacak Sorular

Aşağıda yer alan sorular arsa değerinin belirlemesinde yardımcı olurlar. Sizde bu soruların cevaplarına ulaşarak arsa değerini hesaplayabilirsiniz.

Kaç Adet Daire Çıkıyor?

İlgili belediyeden arsanızın resmi imar durumunu talep ediniz. Bir mimar vasıtasıyla gayri resmi olarak arsanızdan kaç m2 den kaç adet daire çıktığını öğrenmeniz gerekiyor. Örneğin, arsamızdan 10 Adet 150 m2’den daire çıkmakta olduğunu varsayalım.

Müteahhit Kaç Daire Veriyor?

Arsamızın bölgesinde yakın zamanda arsasını kat karşılığına vermiş birinin kaç oranla kaç adet daire aldığının analizini yapınız.
Müteahit Kaç Daire Veriyor
 
Örneğin, 10 Dairelik bir arsadan 3 daire aldığını varsayalım.

Bölgedeki Daire Fiyatları Nedir?

Bu demek oluyor ki sizin de arsanıza karşılık 3 adet daire verilebilecektir. Bu aşamada en yakın bölgede alacağınız bu dairelerin satış fiyatlarını analiz edin. Size arsanızın ne kazandıracağını öğrenebilirsiniz.

Nakit Fiyat Değeri Nedir?

Arsanızın bugün satsanız. Örneklerde belirttiğim gibi 3 daire veriliyor ise bunun ½ oranında bir rakam sizin arsanızın nakit değerini göstermektedir.
 

Rakamları iyi analiz ederseniz doğru ve zamanında satarsınız. Yukarıda belirttiğim matematiği kullanarak da yapacak olduğunuz imarlı arsa yatırımınızı da gerçekleştirebilirsiniz.

Daha fazla teknik bilgi için doğrudan benimle iletişime geçebilirsiniz.

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!