Yatırım

Müstakil Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 19 Kırmızı Çizgi

Pişman olabileceğiniz herhangi bir şeye acele etmeden önce, aşağıda sizler için hazırlamış olduğum sorun belirtilerine dikkat edin.

Bunlara Dikkat Edin

Açık bir ev sırasında, potansiyel alıcılar bir evin ihtiyaçlarını ne kadar iyi karşılayacağına dair bir fikir edinmeye çalışırlar: Yeterli yatak odası var mı? Mutfak yeterince geniş mi? Banyoların güncellenmesi gerekiyor mu? Yine de, çoğu insanın yapacağı en büyük yatırım olan bir evin, bir gereksinimler listesine uymaktan fazlasını yapması gerektiğini hatırlamak önemlidir.

Ayrıca iyi durumda olması gerekir. Muhtemel alıcıların bir mülkün durumunu belirlemesine yardımcı olmak için, standart liste sözleşmesi, satıcının evin bilinen tüm kusurlarını listelemesi gereken bir açıklama formu içerir. Bununla birlikte, satıcı tüm kusurların farkında olmayabilir ve bazı satıcılar, sizin fark etmeyeceğinizi umarak sorunları kasıtlı olarak atlayabilir. Beklenmeyen onarım maliyetlerinden kaçınmak için,

Kapanmayacak Kapılar

Kapanmayan kapılar, çerçeveleme elemanlarının değiştiğinin ve kapı çerçevesinin artık düzgün olmadığının bir göstergesidir. Bazı durumlarda, ev sahipleri kapıyı kapatmak için üst veya alt kısmını biraz kesmiş olabilir. Bu nedenle, üstte veya altta biraz kırpılmış bir kapı fark ederseniz, dikkatli olun: Kapı düzgün kapanabilir, ancak vites değiştirmeye neden olan sorun hala devam etmektedir.

Temel Çatlakları

Temel Çatlakları

Hemen hemen tüm dökülen beton temeller bir anda çatlayacaktır, ancak kılcal çatlaklar bir sorunun göstergesi değildir. Bununla birlikte, bir çatlak 1/2 inçten daha genişse, bir temel müteahhitinin bölgeyi incelemesi iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda yakın zamanda yamalanmış görünen çatlaklar için de geçerlidir. Büyük çatlaklar, dengesiz bir temele işaret edebilir.

Küflü Koku

Küflü Koku

Çoğu küf, korkutucu toksik çeşitlilikte değildir, ancak herhangi bir küf sporunu solumak solunum semptomlarına, baş ağrılarına ve diğer hastalıklara katkıda bulunabilir ve küfün varlığı evde bir sorun olduğunu gösterebilir. Küf kokusu alırsanız, lavaboların altını, pencerelerin etrafını, bodrumları ve boşlukları sızıntı açısından kontrol edin. Bir sızıntı uzun süredir devam ediyorsa, ahşap elemanlar, alçıpan ve halılar dahil olmak üzere inşaat malzemelerinin değiştirilmesi gerekebilir.

Aktif Böcek Enfestasyonları (Çok hücreli asalakların oluşturduğu enfeksiyonlar)

Böcek Enfestasyonları

Canlı termitlerin varlığı sizi tehlikeye atabilir, bu nedenle bir teklifte bulunmadan önce işaretleri tanımakta fayda var. Bir duvarın yakınındaki bir zeminde küçük kahverengi pislik yığınları bir göstergedir. Diğer işaretler, ahşap bir yüzeye vurduğunuzda boş bir ses ve bir temel üzerinde çamur tüplerinin varlığını içerir. Termitler yeraltındadır, bu nedenle çiğnedikleri odun ve yer altı yuvaları arasında gidip gelirken onları güneş ışığından korumak için temeller ve duvarlar boyunca küçük çamur tünelleri inşa ederler.

Su Lekeleri

Su Lekeleri

Su ve inşaat malzemeleri karışmaz. Sızdıran bir çatıdan veya pencereden damlayan su, zamanla yapısal ahşap elemanları çürütebilir. Su lekeleri sarımsı veya kahverengiyse, üst katta bir tesisat sorununun kanıtı olabilir. Sızıntının nereden geldiğini ve ne kadar hasara yol açtığını öğrenene kadar teklif vermeyin.

Sarkık Tavan

Sarkık Tavan

Ev ne kadar şirin ve şirin olursa olsun, tavan sarkıyorsa bu bir kırmızı çizgidir. Sarkma tavan – sarkma çok hafif olsa bile – çatı sızıntılarının, tavan alçıpanın tavan kirişlerinden gevşemesine neden olan yapısal hareketin veya kirişleri yiyen bir böcek istilasının sonucu olabilir. Sebep ne olursa olsun, onu düzeltmek pahalı olabilir.

Kendin Yap Eklemeleri

Kendin Yap Eklemeleri

Pek çok ev sahibi evin etrafında onarım yapma yeteneğine sahip olsa da, çok azı bina yönetmeliklerine uygun bir ek inşa etmek için yeterli bilgi ve beceriye sahiptir. Ev sahibi, yerel inşaat otoritesinin gözetimi olmadan bir ek yaptıysa, yapısal, kablolama ve sıhhi tesisat kusurları içerebilir.

Taze Boya

Taze Boya

Tüm taze boyalar bir sorun olduğunu göstermez. Aslında, satıcılar genellikle evlerini listelemeden önce duvarlara yeni bir kat boya sürerler. Bununla birlikte, örneğin bir odadaki yalnızca bir duvarın boyanmış olması gibi, uygunsuz göründüğünde yeni boyayı sorgulamalısınız. Nokta boyama, satıcının duvardaki su lekesi gibi bir kusuru kapatmaya çalıştığını gösterebilir.

Güçlü Oda Kokuları

Bir eve girdiğinizde hemen güçlü oda spreyi kokusunun saldırısına uğrarsanız veya uçucu yağ difüzörleri her odada buharlaşıyorsa, bu ev sahibinin başka bir şeyin kokusunu gizlemeye çalıştığını gösterebilir. Evcil hayvan idrarı veya lavabonun altında büyüyen küf ile doymuş halı. Evle ilgileniyorsanız, ikinci bir ziyaret isteyin ve satıcının siz gelmeden önce oda spreyi kullanmamasını isteyin.

Herkes Satıyor

Emlakçıların çok severek söylediği gibi ev alırken en önemli faktör “konum, lokasyon, lokasyon”dur. Yakındaki birçok ev satılıksa, bu, artan suç oranı veya bölgede önerilen bir çöplük gibi konumla ilgili bir sorunun göstergesi olabilir. Mahalle dedektifliğini ev avcılığınızın düzenli bir parçası haline getirin.

Avluda Duran Su

Avluda Duran Su

Suyu temel duvarından uzak tutmak için, bir avlu evden en az yüzde 2 uzakta olmalıdır. Yağmurdan sonra sevdiğin evin yanından geç. Durgun su birikintileri bulursanız, bahçede drenaj sorunu olabilir. Temelin yakınındaki su birikintileri en endişe verici olanıdır, çünkü bir temel duvarı boyunca akan su, en küçük çatlaktan bir bodrum katına sızabilir.

Yetersiz Tavan Havalandırması

Yetersiz Tavan Havalandırması

Evin dışından, çatı saçaklarının (alt döşemeler) alt tarafına bakın. Bir veya daha fazla havalandırma deliği görmelisiniz – bunlar giriş delikleridir. Ek havalandırma delikleri, çatının mahyası boyunca, çatının mahyaya yakın yüzünde veya bir üçgen duvarın tepesinde bulunmalıdır. Yeterli havalandırma olmadan, bir çatı katı yaz aylarında aşırı derecede sıcak olabilir ve bu da çatı kaplamasının (döşeme) ve zonaların kendisinde hasara yol açabilir.

Yaşlanma HVAC Sistemi

Yaşlanma HVAC Sistemi

Ortalama fırın 15 ila 18 yıl sürer ve ortalama AC ünitesi yaklaşık 10 ila 12 yıl sürer. Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) üniteleri kullanım ömürlerinin sonuna yaklaştıkça, eskisinden daha az verimlidirler. Sonuç olarak, bunları çalıştırmak için daha yüksek kullanım maliyetleri ödeyeceksiniz ve evi etkili bir şekilde ısıtmayabilir veya soğutmayabilirler. Ayrıca, birinin veya her ikisinin de çalışmayı tamamen bırakma şansı vardır ve bunları değiştirme maliyeti size kalır.

Shingle Sorunları

Shingle Sorunları

Bir çatıyı değiştirmek pahalı bir iştir: Yeni bir çatı, çatının boyutuna ve çatı kaplama malzemelerinin türüne bağlı olarak size pahalıya mal olabilir, bu nedenle çatıyı dikkatli bir şekilde kontrol etmekte fayda var. Köşelerde kıvrılan zona, eksik zona, çatlamış zona veya açıkta kalan çivi başları, çatının değiştirilmesi gerekebileceğinin işaretleridir. Bir çatı müteahhidi kesin olarak bilecektir.

Olduğu Gibi Özellikler

Olduğu Gibi Özellikler

Bazı satıcıların evlerini “Olduğu Gibi” olarak listelemelerinin iyi bir nedeni var: Profesyonel bir inceleme sırasında ortaya çıkabilecek sorunlarla uğraşmak istemiyorlar. Temelde size, eğer problemler varsa, onları düzeltmek için para ödemeyeceklerini söylüyorlar. Yine de evi teftiş ettirebilirsiniz – ve yapmalısınız – ama müfettiş termit, küf veya başka sorunlar bulursa ve yine de evi satın almayı seçerseniz, tüm onarım masrafları sizin cüzdanınızdan çıkacağını unutmayın.

Ev Uzun Süredir Piyasada

Bir evin satılmadan önce piyasada kalma süresini birçok faktör etkileyebilir, ancak satışa çıkarıldıktan sonra aylarca satışta kalmasında başka sorunlar olabilir . Lokasyondaki ortalama süre hakkında bir emlakçıyla konuşun, ancak genel olarak aylarca veya yıllarca piyasada olan bir eve dikkat edin. Onarılması pahalı olabilecek gizli sorunları olabilir.

Pazarlık-Bodrum Fiyatı

Bir ev piyasa değerinin çok altında fiyatlandırıldığında, bir teklif yapmak için acele etmeden önce nedenini öğrenin. Taşındığınız gün fosseptik sistemi yedeklerse ve duşunuzu ham kanalizasyonla doldurursa, harika bir anlaşma elde edemezsiniz. Fiyatı çok düşük olan evlerde genellikle onarımı pahalıya mal olacak sorunlar olur. Satın almadan önce tam olarak ne alacağınızı bilmek için profesyonel müfettişler kiralamak için zaman ayırın.

Sahibinden Satılık

Sahibinden satılık bir ev satın alarak acente komisyonlarında birkaç bin TL tasarruf etme olasılığı caziptir, ancak sonunda pazarlık ettiğinizden daha fazla sorun yaşayabilirsiniz. Gayrimenkul işlemleri karmaşıktır ve adımlarda size rehberlik edecek bir aracı olmadan, yapı veya tapu ile ilgili ciddi sorunları olan bir ev sahibi olabilirsiniz.

Eğimli Zeminler

Eğilimli Zeminler

Normal oturma, zeminin biraz düz olmasına neden olabilir, ancak eğim fark edilirse, bir temel sorunu, kırık döşeme kirişleri veya çürümüş destek kirişleri ile ilgili olabilir. Yapısal sorunların onarımı binlerce dolara mal olabilir, bu nedenle bir veya daha fazla kat eğimliyse bir yapı mühendisinin eve bakması gerekir.

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!