Yatırım

Gayrimenkul Yatırımında Başarılı Olmak İçin 10 İpucu!

Büyük ölçekli arazi yatırımı yaptığınızı düşünelim. Bu araziyi ister tarımsal potansiyeli açısından değerlendirebilir isterseniz ya da imarını bekleyerek yüksek kiracılı mülkler inşa ederek değerlendirebilirsiniz. Bunlar, gayrimenkul yatırımında başarılı olmanın yaygın yollarıdır. Emlak piyasası sadece insanların nerede yaşamak istediği açısından değil her zaman değişiyor.

Ancak hepimiz biliyoruz ki gayrimenkul, fazla oynaklık olmadan borsadan daha iyi yatırım getirisi sağlar. Gayrimenkulde, yatırım amaçlı gayrimenkulünüzü elinizde tuttuğunuz süre boyunca kayıp riskiniz en aza indirilir. Pazar iyileştiğinde, mülkünüzün değeri de artar. Gayrimenkul yatırımında nasıl başarılı olunacağına dair size bazı tavsiyelerde bulunacağım.

İnsanlar gayrimenkule yatırım yaparken parayı düşünürler. Bunun için çok sayıda zorlayıcı sebep var. Gayrimenkul kıt bir kaynaktır. Sonuçta, ek arazi üretmek mümkün değil. Sonuç olarak, gayrimenkul yaygın olarak sağlam bir yatırım olarak kabul edilir. Ancak, gayrimenkulle ilgili geleneksel anlayışın gelişmekte olduğu kabul edilmelidir. Bu her zaman ekonomi ile ilgilidir.

Gayrimenkul yatırımından korkan bireylerle sıklıkla karşılaşıyorum. Bunlardan birçoğu bu yatırımlara ön yargıları ile yaklaşıyorlar. Para kazanamayacaklarını inanıyorlar. Piyasadan bağımsız olarak, gayrimenkul yatırımı kendinize servet inşa etmenin mükemmel bir yoludur. “Kötü” olan piyasalar aslında fırsat açısından en verimli olanlardır. Alırken kazanmanızı sağlarlar. Yaratıcı bir zihniniz varsa gayrimenkul yatırımı tam size göre.

Gayrimenkul yatırımında başarılı olmak için anlamanız gereken bazı temel ilkeler şunlardır:

  • Zihninizi yeni fikirlere açık tutun. En başarılı gayrimenkul yatırımcıları her yerde kar fırsatları görüyor. Yaratıcı finansmanı görme yeteneği, günümüz piyasasında daha da önemlidir.
  • Tüm seçeneklerinizi bilmek önemlidir. Tanım olarak, gayrimenkul yatırımı yüksek bahisli bir oyundur. Asla emin olmadığınız bir yatırım yapmayın. Başarılı olmak için ne yaptığınızı anlamak çok önemlidir.
  • Eğitiminize yatırım yapmak uzun vadede karşılığını verecektir. Gayrimenkul yatırımcılarının, ilk yatırımlarının katlarını oluşturan mülklere yatırım yapmaları yaygındır. Kendi eğitiminizi de bu ışıkta düşünün. Bir stratejiyi doğru bir şekilde kullanma yeteneği, önemli getirilerle sonuçlanabilir. Doğal olarak, kritik kaynakları kullanmazsanız, kayıp yaşama riskiniz vardır.

2022’de Gayrimenkul Yatırımında Başarılı Olmak İçin 10 İpucu

1. Pazarınızı Seçmek ve Yatırımı Akıllıca Zamanlamak

Başarılı bir gayrimenkul yatırımı için ülke çapında neler olup bittiğinden ziyade yerel pazarınızı bilmek daha önemlidir. Satın alma işleminiz ve başarısı, en çok, özel emlak pazarınızdaki iş yerindeki faktörlerden etkilenecektir. Gayrimenkul yatırımında başarılı olmak için iyi bir kural, çok sıcak pazarlardan kaçınmaktır. Buradaki bazı emlak yatırımcıları, mülklerinin değer kazanması veya artan oranlar hakkında övünebilir, ancak piyasanın tepesinde satın alma ve paranızı kaybetme riskiniz vardır.

Gayrimenkul piyasaları, ekonomik kar arzusu nedeniyle döngüler halinde hareket eder ve her gayrimenkul piyasası, konut döngüsünün biraz farklı bir aşamasındadır. Satışların ve fiyatların yükseldiği, satın alınabilirliğin iyi olduğu, inşaatın düşük olduğu ve sermaye yatırımının arttığı genişleme aşamasında olan pazarları bulmanız gerekiyor.

Yatırımları seçerken tam olarak içinde bulunduğunuz pazar yaklaşımınızı bilgilendirmelidir. En yüksek yeni inşaat, en yüksek konut talebini geçme eğilimindedir ve bu da nihayetinde geçici arz fazlasına ve daha düşük fiyatlara yol açar. Bu düşüş aşaması, bir taban fiyat bulunmadan önce genellikle 1-3 yıl sürer.

Gayrimenkul yatırımında başarılı olmak için gayrimenkulün piyasadaki konumuna da odaklanmalısınız. Nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu, gelişmekte olan ve tüm temel olanaklara yakın olan mahallelere yatırım yapmanız gerekiyor.

Bu bölgelerin genelde ortak noktası şunlardır;

  • Düşük suç oranı
  • Özel okullar
  • Parklara ve eğlence yerlerine erişim
  • Tıbbi bakıma erişim
  • Toplu taşımaya erişim
  • Alışveriş merkezlerine ve restoranlara erişim
  • Yürüme mesafesi ulaşımları vs.

Bütün bunlar konut için yüksek talep anlamına geliyor. Konut arzı konut talebini karşılıyorsa, konutların giriş fiyatları uygun kaldığı için gayrimenkul yatırımcıları fırsatı kaçırmamalıdır.

2. Piyasasının Altında Satın Almak

Gayrimenkul yatırımı, temettü ödeyen bir hisse senedine yatırım yapmakla karşılaştırılabilir. Yatırım getirisi, emtiayı ne kadar ucuza satın aldığınıza bağlıdır. Ancak, yatırımın getirisine bakmalısınız. Güvenli olmayan bir mahallede ucuz, küçük bir ev az parayla satın alınabilir, ama ondan da fazla para kazanamazsınız.

3. Gizli Pazara Dokunun

Boşanan çiftler ya da miras yoluyla mülkünü satmak isteyen aileler gizli pazardır. Birçoğu hızlı bir şekilde hareket etmek ister ve hemen paralarını almak isterler. Çoğu zaman bu tarz kişilerden piyasaya göre daha da uygun fiyata almak mümkündür. Özellikle çağımızda milyonlarca boşanan insan varken bu pazarı es geçmezsiniz.

Gayrimenkul Yatırımında Başarılı Olmak

4. Maliyetlerinizi Önceden Anlayın

Gayrimenkul yatırımı işinde yeniyseniz, maliyetlerinizi önceden anlamak çok önemlidir. Sadece mülkün maliyeti ve emlakçı komisyonları değil. Onarımlar için para ödemeniz gerekecektir. Eski bir yapı satın aldığınızda tüm eksiklerini baştan tespit ederek maliyetinize katmalısınız.

5. Piyasayı Anlayın

Gayrimenkul yatırımı yaparken sorun yaşamamanın en iyi yollarından biri piyasayı anlamaktır. Gayrimenkul piyasanızı anlamak, bir yatırım amaçlı gayrimenkulün fiyatını değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Bölgedeki m2 fiyatlarını incelemelisiniz. Gayrimenkul için talep edilebilecek kirayı belirleyerek fiyatıyla doğru orantıda olup olmadığını analiz etmelisiniz.

6. Gayrimenkul Yatırımında Risklerinizi Yönetin

Bir gayrimenkul yatırımında riski yönetmenin birkaç yolu vardır. İlk olarak, derinden borca ​​girmeyin. Krediyle alıp satacağınız yatırımları tamamen krediyle gerçekleştirmeyin. İkinci olarak her zaman evdeki hesap çarşıya uymayabilir bu yüzden tüm paranızla gayrimenkulde beklemeyin. Olası bir ekonomik çöküşte sizi destekleyecek, elinizdeki gayrimenkulü zararına sattırmayacak şekilde nakitiniz her zaman bulunsun.

7. Sınıfının En İyisini Seçin – “En İyisi” Değil

Gayrimenkul yatırımında sık yapılan bir hata, bir mülkü alanında en iyisi olmak için geliştirmeye çalışmaktır. Arka sokaklarda aldığınız bir meskeni tadilat ederek satmayı planlıyorsanız eğer onu lüks bir eve dönüştürmeye çalışmayın. Bu size lüks bir bölgedeki satış rakamını yakalatmayacaktır. Muhtemelen hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bir ofis binasını en gösterişli veya elit ofis haline getirmeye çalışmak yerine, bölgeye göre “sınıfının en iyisi” dokunuşları tercih edin.

İlk önce, bozuk veya hasarlı her şeyi düzeltin. Ardından göze çarpan ama çok maliyetli olmayan küçük değişiklikler yapın. Tek renkli bir boya işi üzerine iki tonlu boya iyi bir örnektir. Daha kullanışlı olsun. Birinci sınıf cihazları veya pahalı dekorasyonları atlayın.

8. Gayrimenkul Değerini En Üst Düzeye Çıkarın

Kira getirili mülkler buna bir örnek teşkil edecektir. Yatırım amacıyla gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin kiracılı olan mülklere daha yatkın olduklarını hepimiz biliriz. İçerisinde kiracısı olan mülklerin yatırımcıları çekmiş oldukları kredinin bir miktarını bu yolla karşılayacakları için kendileri için kolaylık sağlayan bu değeri fazla pazarlık yapmadan almayı düşüneceklerdir.

Gayrimenkul Değerini En Üst Düzeye Çıkarın

9. Gayrimenkul Mevzuat ve Yasal Düzenlemelerini Bilin

Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce eski mesken, binalar ya da arsa üzerinde yapmayı düşündüğünüz değişiklikler hakkında mevzuatlara hakim olmalısınız. Örneğin; iki katlı eski bir bina aldınız ve bunun üzerine 3 kat daha atarak restore etmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Bu konuları asla varsayımlarla yürüterek yatırımlarınızı gerçekleştirmeyin.

10. Geleneksel Olmayan Gayrimenkul Yatırımlarını Düşünün

Gayrimenkul yatırımı, sadece arsa, tarla, müstakil ev, apartman binası değildir. Ofis binalarına, depolama birimi komplekslerine, endüstriyel alana ve depoya yatırım yapabilirsiniz. Bunların hepsi kira getirisi sağlıyor. Ofisler ve endüstriyel binalar söz konusu olduğunda, kiracının temel sigortayı kapsadığı ve emlak vergilerini ve bakımını ödediği üçlü net kiralama ile genel maliyetleri azaltabilirsiniz. Yatırımınız daha sonra birkaç cepten harcama ile sabit nakit akışı sağlar.

Başarılı Bir Gayrimenkul Yatırımcısı Olmanın En Kolay Yolu

Gayrimenkul, finansal başarı elde etmek isteyenler için harika bir yatırım seçeneğidir. Başarılı bir gayrimenkul yatırımcısı olmak, çok arzu edilen finansal özgürlüğü elde etmek için büyük bir adımdır. Gayrimenkul yatırımı, borsadan daha iyi nakit akışı beklentileri sunar. Ancak, zengin olma hayallerinin paranızı batırarak iflas kabusuna dönüşmesine neden olan hatalardan kaçınmaya özen göstermelisiniz.

Gayrimenkul yatırımında çok yönlü düşünmelisiniz. Diğerleri bakarken siz o yatırımdan ne kazanacağınızı görüyor olmalısınız. Bugün görmüş olduğunuz binalar, meskenler, işyerleri, depolar vs her biri ham toprak üzerine inşa edilmiş gayrimenkul cinsleridir.

Gayrimenkul’den maksimum kazanç elde etmek istiyorsanız olmuştan değil olacağa yatırım yapmalısınız.

Sizde ben bunların hiç biriyle uğraşmak istemiyorum diyenlerdenseniz tek yapmanız gereken bu formu doldurmaktır. Size en yakın zamanda dönüş yapacağım. Görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!