Yatırım

Emlak Danışmanları İçin 5 Pazarlama Taktiği!

Gayrimenkul dünyasının profesyonelleri için pazarlama işin önemli bir parçasıdır. Emlak’ta pazarlamanın altın kuralları, satış garantili taktiklerle dolu. Bunu başarmak zannedildiği kadar yüksek bütçeli ve zor değil. Düşük maliyetli ve satış garantili pazarlama yöntemlerine birlikte göz atalım.
 
İşte emlak danışmanları için 5 pazarlama taktiği:

Listeniz Hep Güncel Olsun

İşe mevcut ve potansiyel müşterilerinizin isim ve iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir veri tabanı listesi oluşturarak başlayın.

Basit bir Excel tablosu da kullanabilirsiniz.
 
Listeniz başlangıçta basit bir tabloda yer alabilir. Ancak zamanla daha profesyonel bir çözüme geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Müşteri veri tabanı ile ilgili internette ücretsiz şablon seçeneklerini şimdiden araştırmaya da başlayabilirsiniz.
 
Müşterilerin bilgilerini gelir grupları, ev satın alma tercihleri, aile bilgileri şeklinde kategorize edebilirsiniz. Ne de olsa hedef kitlenizi tanımadan doğru pazarlama ve satış taktiği geliştiremezsiniz.

Onlara Bir Emlak Danışmanları Olduğunu Hissettirin

Müşteri veri tabanınızda listelediğiniz isimlere kendinizi belirli aralıklarla anımsatmakta fayda vardır. Bunun için özel günleri kaçırmamakta fayda var. Anneler Günü, Babalar Günü, bayram tebrikleri, ulusal bayram kutlamaları gibi…
 
Mevcut müşterilerinizin doğum günlerini not etmiş olmalısınız. Müşterileriniz doğum günlerinde siz ve gayrimenkul ofisiniz adına gönderilen bir doğum günü kutlama mesajında bu düşünceli davranışınızı asla unutmayacaktır.

El Yazınızla Bir Teşekkür Kartı Her Zaman Etkilidir

E-posta ve sosyal medya kanallarından ilettiğiniz mesajlar, el yazınızla gönderdiğiniz bir not kadar etkili olabilir mi? Ne de olsa okuma garantisi var…
 
Ev satışı veya kiralamasının ardından müşterinizin taşınma tarihi sonrasında bir iyi dilek mesajını el yazınızla yazdığınız teşekkür kartına ne dersiniz?
 
“Yeni Evinizde Huzurlu Bir Yaşam Dileriz” gibi olumlu bir notun olduğu teşekkür kartı, emin olun bir süre masanın üstünde kalacaktır. Üstelik siz ve ofisinizle ilgili güven duygusu artacak olan müşterileriniz, sizi yakın çevresine tavsiye edecektir. Gelecekte de sizinle tekrar çalışmayı tercih edecektir.

İletişimin Gücünden Yararlanın

Sosyal medya kanallarını ısrarla kullanın. Facebook, Twitter, Instagram emlak pazarlaması için birbirinden değerli fırsatlar sunan harika alanlardır. Zamanla ne demek istediğimi anlayacaksınız.
 
E-posta pazarlamasını da denemelisiniz. Çünkü, e-posta pazarlaması, bunu başarmak için en uygun maliyetli pazarlama araçlarından biridir.
İletişimin Gücünden Yararlanın
 
Ev satın alma veya satış ipuçları, ev bakım önerileri ve dekorasyon fikirleri gibi okuyucular için yararlı içerik sağlayan bir e-posta bülteni, mükemmel bir marka oluşturma ve gelir yaratma aracı olabilir. En önemlisi, adınızı zirveye taşır.

Emlak Blogu Açın

Bloglar potansiyel müşteriler tarafından daha hızlı keşfedilmenize yardımcı olur. Çünkü, Google gibi arama motorları blogları sever ve sizi emlak arayışıyla ilgili internette arama yapan binlerce kişiye önerir. Yeter ki blogunuzda faydalı içeriklere yer verin.
 
Bu platformda emlak tecrübelerinizden; ev almak, satmak, kiralamak, taşınmak, evinin değerini artırmak isteyenler için önerilerinize dek farklı konularda kısa yazılar yayımlayabilirsiniz.
 
Blog biraz zaman alsa da emin olun işinize faydaları zaman içinde bu yatırıma değer bir girişim olduğunu size zaman içinde kanıtlayacaktır.
 
Blogunuzu emlak ilanlarınız için de kullanabilir, portföyünüzdeki satılık veya kiralık gayrimenkullerin fotoğraflarına yer verebilirsiniz.
 
Hemen başlamak için internette ücretsiz blog şablonlarından birini seçmeniz yeterlidir.

Arif Güdül

30 Ağustos 1981 Doğma büyüme Samsun’luyum. Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu, bütün hayatı pazarlama - satış ve uzmanlık alanında her zaman farkındalık peşinde koşan bir savaşçıyım. Daha Fazlası İçin: https://arifgudul.com/hakkimda/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Güncel Paylaşımlar İçin Instagram'dan Takip Edin!